miercuri, 24 iulie 2019

eseu motivațional pentru Facultatea de Cibernetică ASE


1=Date de identificare a candidatului: (nume, initiala/initialele tatalui, prenume - din certificatul de nastere).....................................
2=De unde v-ati informat despre oferta educationala a ASE ?
  Am fost interesat(ă) de oferta educațională a Academiei de Studii Economice și am studiat site-ul facultății de Cibernetică,urmărind în anul acesta informațiile publicate.Astfel,am aflat că
 Facultatea combină cursuri de dezvoltare software cu materii de business oferind o educație adecvată Societății Informaționale și Revoluției Industriale 4.0.
3=Care sunt motivele alegerii programului de studii (prima optiune) si argumentele pentru care ati ales sa studiati la ASE ? (motive personale, preferinte legate de o anumita cariera, argumente pentru obtinerea unei anumite calificari etc.)
   Știu că am de ales între Cibernetică, Statistică și Informatică economică.Am aflat că în cadrul secției Cibernetică se pune accentul pe economie, modele matematice aplicate în economie, teorii ale deciziilor, etc. Dacă aleg să continui studiile în cadrul secției de Statistică, voi studia, așa cum probabil îmi imaginez,  tot ce ține de statistică în detaliu, și anume statistica pieței, statistică micro/macroeconomică, statistica populației, sondaje și anchete statistice, econometrie.
De asemenea am citit despre Crystal System care s-a implicat constant în acțiuni care au avut drept scop formarea la cel mai înalt nivel al studenților din cadrul Facultății de Cibernetică, Statistică și Informatica Economică din cadrul ASE București. Am aflat despre Asociația ,,Clubul Informaticii Economice - CyberKnowledgeClub" (CKC),o organizație non-profit fondată de către membri ai DICE, CSIE, ASE. CKC- reprezintă o punte între companii și mediul academic care inițiază proiecte de formare a studenților în spiritul cerințelor economiei reale. CKC a implementat cu succes un proiect de reformă curriculară în IT și organizează anual o conferință stiințifică recunoscută internațional.
Am avut în jurul meu,în propria familie,modele pentru ceea ce înseamnă o carieră în acest domeniu,oameni dedicați,profesioniști de la care am dobândit valori adevărate.
4=Care sunt asteptarile dumneavoastra privind viata de student in ASE ? (in ceea ce priveste procesul educational, precum si eventuala angajare pe durata studiilor)
   Eu am ales să urmez studiile în cadrul specializării de Informatică Economică...........,voi continua să fiu aceeași persoană serioasă și dedicată învățăturii că și în liceu-dovadă sunt notele obținute în cei patru ani de studiu.
Mi s-a spus că studiile din facultate se axează pe bazele de date (programare și design al bazelor de date), algoritmi în programare, programarea orientata pe obiecte, programarea în multimedia, structuri de date.Am înțeles că varietatea materiilor este mare. Pe lângă cele ce au ca obiect informatica am aflat că se mai studiază materii care aparțin catedrelor de Cibernetică sau de Statistică. Voi participa,cu siguranță, la Sesiunile Științifice Studențești, evenimente organizate în fiecare an de către Academia de Studii Economice din București, pentru a-mi promova proiectele si cercetările realizate împreună cu alți colegi sub îndrumarea profesorilor.Sigur voi frecventa cursurile de zi,astfel încât să acumulez cunoștințe teoretice,dar și practice,însă voi căuta să particip la proiectele de cercetare în cadrul facultății și mă voi implica activ.

5=Dupa finalizarea programului de studii universitare de licenta, va ganditi sa continuati studiile universitare de masterat in ASE ?
  Din punctul meu de vedere, posibilitățile de angajare sunt extrem de mari după terminarea studiilor.La interviurile unde voi merge,voi pune accentul pe lucrurile învățate, proiectele efectuate, valorificându-mi astfel atât potențialul, cât și cunoștințele.La momentul actual, în domeniul IT-ului sunt foarte multe joburi, specializate pe diverse ramuri, precum analiză, programare, testare, suport, infrastructură, security și lista poate continua. De aici, depinde doar de ceea ce îmi place și ce vreau să fac mai departe.Mă gândesc că aș putea începe cu un intership chiar din timpul anului al II-lea și poate voi fi chiar angajată.Sigur că voi continua un master,timp în care mă voi angaja într-o companie,doresc să am un job care îmi va plăcea și în cadrul căruia voi  învăța multe noutăți.
6=Ati avut realizări deosebite pe parcursul liceului (participări la olimpiade, concursuri, actiuni de voluntariat, stagii, vizite etc.) care va recomanda pentru a fi student la programele oferite de ASE ?
   În timpul liceului am participat la numeroase activități extrașcolare:comunicări științifice în cadrul cercului de matematică;olimpiade și concursuri de matematică și fizică locale,acțiuni de voluntariat..............................................................................................................................................
7=Cum doriti sa va implicati in activitatile extracurriculare organizate de cadre didactice sau studenti (participare la sesiuni de comunicari stiintifice studentesti, concursuri, actiuni de voluntariat, schimburi de experienta, participarea la organizarea de activitati culturale, sportive etc.)
  Voi participa,cu siguranță, la Sesiunile Stiințifice Studențești, evenimente organizate în fiecare an de către Academia de Studii Economice din București, pentru a-mi promova proiectele și cercetările realizate împreună cu alți colegi sub îndrumarea profesorilor.Doresc să devin membru activ într-o organizație studențească,să particip la schimburi de experiență,de unde voi avea de învățat și la multele activități unde voi demonstra abilitățile mele organizatorice,dar voi construi și un mod propriu în care voi evolua.
Doresc să continui activitățile de  voluntariat ,așa cum am participat și în timpul liceului ............– atât la nivel de facultate, cât şi în organizaţiile studenţeşti aflate sub tutela ASE-ului,unde doresc să fiu acceptată;să particip la organizarea de evenimente culturale, educaţionale şi sportive, pe care ASE le găzduieşte, iniţiate de mari companii şi alte instituţii, special pentru studenţi :workshop-uri, târguri de job-uri, conferinţe.
8=Consider că ciberneticienii sunt deschizătorii de drum. Oameni cu abordări progresiste, cu impact în medicină sau tehnologie, în domeniile educației sau comportamentului uman,  generatorii schimbării de paradigmă în economie sau în societate.


Mentionati, daca doriti, alte elemente care considerati ca va recomanda.
Data ............................. Semnatura candidatului .......................................

Nota: Eseul va fi redactat la un rand, cu caractere Times New Roman, 12 si va contine intre 300 si 500 de cuvinte. Acesta va fi depus in original in dosarul de inscriere. Semnatura candidatului semnifica si asumarea de raspundere privind originalitatea acestuia.