miercuri, 3 februarie 2016

În palatul de cleștar

                                              

                               In  palatul  de  clestar
  Intr-o gradina a unui palat cu totul si cu totul din cristal,in jurul unei roze pluteste-o fina boare .O zana trecatoare prin aleile parfumate isi punea intrebarile ce-i framantau mintea:viata e-un nimb fragil de ceata? floarea din parfum e oare?si-apoi isi dorea cantand: pe o frunza de clestar
                                   sa fiu un strop de vara,
                                   sa nu fiu in zadar,
                                   sa fiu o stea-luceafar
                                   pe un arc de clestar,
                                   sa fiu o simpla unda,
                                   sa fiu deplin secunda,
                                   sa fiu ceva de bine…
  Era toata suras si puritate si cu mintea intrebatoare a urcat una cate una treptele lucitoare spre scara ce parea din Glaciar,dar atat de primitoare, unde aerul fermata printre coloane aducand adierile unei simfonii ceresti.
  Era vis,era adevar?In cupele asezate pe masa tacerii,in jurul carora se adunau domnitele si cavalerii scanteiaza cate-un imens rubin.Cu mana sidefie,domnita-nchina cupa,surazand catre oaspetii,ce devin dintr-odata fluturi multicolori,iar cu o miscare usoara a pleoapelor transforma muzicantii in privighetori si vraja ii cuprinde pe toti.Totul devine vis,pamantul este ca de clestar,apele visate de mult au stralucirea pura si transparenta a cristalului,iar in departare muntii cu zapezi trandafiri revarsa din cratere bulgari stravezii,de stralucirea diamantului albastrui.
  Din veranda de clestar,zana se simte stapana albului de inceput al Lumii,i-a cerut lui Dumnezeu o floare si i-a dat o gradina,apoi i-a cerut un pahar cu apa si El i-a dat un rau de clestar,i-a cerut lui un inger si El i-a dat o Lume.
  S-a inconjurat de pereti de clestar si totusi ar vrea sa-i creasca aripi albe,sa zboare inalt,sa vada asezarile  din alt Clestar,sa-mbrace haina celesta de luna si de stele,sa vada irisii de clestar cu straluciri albastri,sa atinga norul alburiu ce fuge de lumina,sa sparga clestarul si sa-l transforme in curcubeu,sa strearga cu suvoaie de ploaie cristalina ramasitele triste ale unei lumi incremenite in Glaciarul de clestar,sa fie ingerul zilei si al serii presarand mană ca Divinul si sa aiba intelepciunea de a recunoste.
  Lumea ei din Palatul de Clestar este stralucitoare,pura,dar rece,dar Noua Lume colorata e calda si in fiecare adiere tresare intr-o oda a bucuriei:
                             A fost zana clestarului,
                              a trait intr-o lume sticloasa,
                              i-a fost inima de dorul luminii sfaramata
                              in abisul de clestar
                              unde visele apar,dispar.
                              A vrut sa se opreasca,
                              sa tina timpul in loc,sa fie OM…si-a devenit!!!